Pasta tahini

 

Ilość towarów typowo wegańskich oferowanych w wielu sklepach spożywczych z każdym dniem zdaje się wzrastać w dość widoczny sposób. Wynika to jednoznacznie z coraz większego zainteresowanie spożywaniem tego rodzaju wyrobów , a oprócz tego zwiększonym zainteresowaniem produktami wegańskimi. Jednym z nader nietuzinkowych i niewiele znanych wyrobów wegańskich jest z całkowitą czyli stu procentową pewnością sojonez uchodzący za prawdziwy przysmak i pewny rarytas dla wielu wegan. Produkt ten jest niczym innym jak typowo wegańskim majonezem, w związku z czym różni się od niego składem i doborem niektórych składników. Dla prawdziwych wegan jest to jedno z owych dań, które mogą wykonać w domowym zaciszu i dodawać do wielu potraw. Żadna z niewtajemniczonych osób nie zgadałby z całą pewnością, że w produkcie tym nie znajdą jajek tak popularnych w składzie tradycyjnego majonezu. Ten typowo wegański majonez jest delikatny, w szczególności smaczny i posiadający kremową konsystencję. Wybieranie odpowiednich składników i szybkość przygotowania wpływają na jeszcze większą popularność sojonezu, który ma możliwość być dodawany do sosów i kanapek , a dodatkowo wielu innego rodzaju potraw prostych jak i tych o charakterze zdecydowanie bardziej uroczystym. W celu przygotowania tego produktu wystarczy zaopatrzyć się w mleko sojowe, do którego dodajemy łyżeczkę octu jabłkowego i dwie łyżeczki musztardy. Do smaku dodajemy sól i pieprz , a dodatkowo jedną drugą szklanki oleju rzepakowego. Wszystkie elementy mieszamy ze sobą w blenderze, po czym mamy gotowy produkt, który możemy spożywać w różnej postaci.

Więcej treści: wegański majonez.

FacebookTwitterGoogle+Share

Dodaj komentarz