Stół chłodniczy w pizzerii

Stoły chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego. Wykonane są z metalu, dzięki czemu można bardzo łatwo utrzymać je w czystości. Służą przede wszystkim do przygotowywania posiłków.

Nierzadko pod blatem roboczym znajduje się szafka, w której można przechowywać półprodukty, które wymagają niższej temperatury. Znakomita większość stołów chłodniczych ma regulowany zakres temperatury od 0 do 8 stopni. W praktyce liczba stołów chłodniczych w lokalu uzależniony jest od tego, ilu pracowników jednocześnie przygotowywać będzie posiłki. Taki stół będzie także stanowić podstawowe wyposażenie do pizzerii. Oprócz tego w każdej pizzerii musi znaleźć się też świetny piec do pizzy. Tu wiele uzależniony jest od tego, jak lokal zamierza przygotowywać posiłki i jak bardzo dużo posiłków będzie wydawać równocześnie. Dobrym rozstrzygnięciem będzie elektryczny piec do pizzy dwukomorowy. Choć zdarzają się lokale, które chwalą się tym, że przygotowują swoją pizzę w piecu opalanym drewnem. Wybranie dobrego pieca do lokalu z pizzą to niełatwe zadanie. Na pewno nie wolno kierować się tylko ceną, choć to może być znaczący parametr. Najłatwiejsze w obsłudze są piece elektryczne. Będą też zajmować najmniej miejsca. Najwięcej zachodu będzie z piecem opalanym drewnem, bo lokal musi być przygotowany do tego, ażeby taki piec w ogóle podłączyć. Warto zwrócić też uwagę na to, jaką maksymalną temperaturę może osiągnąć taki piec. By pizza przygotowywała się szybciej niż w domowych warunkach, piec powinien piec w temperaturze wręcz 400 stopni.

Sprawdź tutaj: wyposażenie do kebaba.

FacebookTwitterGoogle+Share

Dodaj komentarz